donderdag 24 oktober 2013

Dwars door Anzegem met de bus !

Op donderdag 24 oktober trokken we er met de bus op uit om de Groot-Anzegem grondig te verkennen.We hielden eerst in Anzegem halt bij de watermolen van het Goed te Walskerke waar we een kijkje mochten nemen achter de schermen.
We gingen richting Vichte waar we een mooi stukje natuurgebied bezochten : het Beukenhof . Daar bevindt zich een prachtige vlindertuin , met een insectenhotel, vlinderkastjes en  bijenkastjes.Op de markt van Vichte bewonderden we het beeld : De verteller dat daar geplaatst is als herdenking aan het bruisende textielcentrum dat Vichte ooit was .Daarna kwam Ingooigem aan de beurt. We hielden we halt bij het grafmonument van Stijn Streuvels en Hugo Verriest en stopten we eventjes aan het Lijsternest, waar we later nog naar terugkeren voor een uitgebreide rondleiding. Vervolgens gingen we naar Tiegem waar we de witte bergmolen en de uitkijkpost van tijdens de WO gingen bewonderen. Spijtig dat er teveel mist was.... een witte molen in de mist is niet zo duidelijk ! ;-)
De bus in .... en naar Kaster ! We hobbelden over een restant van een Romeinse heirbaan tot aan de gedenkplaat van Juliaan Claerhout, een pastoor en archeloog geweest. Ook de Stampkotmolen kreeg onze aandacht !Van daaruit ging de rit naar de achterkant van het kasteel van Hemsrode (waar we ook nog op bezoek moeten ! ) en hielden we halt aan het Gaperke, waar de jongens eventjes het beeldje nabootsten ! Onderweg hadden we ook oog voor de verschillende soorten gebieden : woongebied, industriegebied, landbouwgebied, natuurgebied, recreatiegebied en handelsgebied. Anzegem is prachtig, heel landelijk, mooie natuur en prachtige monumenten !Geen opmerkingen:

Een reactie posten