woensdag 11 december 2019

Naar het gemeentehuis ! 

Op visite bij de burgemeester

Het hoogtepunt van het verkennen van onze gemeente Groot Anzegem, was het bezoek aan het gemeentehuis en onze burgemeester. 
We werden onthaald in de raadzaal, waar de burgemeester, schepenen en raadsleden vergaderen en huwelijken plaatsvinden. We leerden heel wat over de werking van een gemeente en ontdekten dat wij als kind ook zelf voorstellen kunnen indienen voor de gemeenteraad. 
Daarna mochten we naar het bureel van de burgemeester, waar  onze burgemeester Gino Devogelaere ons hartelijk verwelkomde en onze vele vragen met enthousiasme beantwoordde. We onthouden vooral dat het werk als burgemeester vooral fijn is voor onze burgemeester, omdat hij op die manier vele mensen kan helpen. Zijn grote voorbeeld is zijn voorganger Claude Vanmarcke. Svea mocht voor een keertje de eerste vrouwelijke burgemeester zijn en in zijn stoel plaatsnemen met zijn burgemeesterssjerp. Sommigen begonnen al te dromen over een carrière als burgemeester. 
Worden de kinderen van Anzegem binnenkort uitgenodigd op de nieuwe site Escolys, waarnaar de verschillende diensten binnenkort verhuizen? Als het van de burgemeester afhangt, alvast wel... We kijken er dan ook stiekem naar uit. 
Tenslotte kregen we heel wat uitleg over de verschillende diensten in de gemeente bij de dienst burgerzaken. Daar konden we lezen in het oudste register van Anzegem. Enkel Juliette kon hier een beetje in lezen, omdat het in het Frans is. Over Matteo kon die mevrouw heel wat vertellen, ze had natuurlijk haar pc geraadpleegd, want alle info over de burgers van Anzegem wordt nu digitaal opgeslagen. 
Wat een leuk en boeiend bezoek..
Geen opmerkingen:

Een reactie posten